Interclub voorjaar 2023

SCHRIJF JOUW TEAM NU IN!

Interclub voorjaar 2023

Verdedig de kleuren van Arenal Grimbergen tijdens de Schweppes Padel Interclub in het voorjaar van 2023. Er zijn Open en Damesreeksen. Een team inschrijven kan tot zaterdag 28 januari.

Tijdens de Schweppes Padel Interclub kunnen we ons opnieuw meten met teams van andere clubs. Er zijn verschillende reeksen:

Reeks                                                         Klassementsgrenzen                                       Speelmomenten


Open P100 (Beginnende competitie)        Min. 250ptn - Max. 500ptn                                    Vrijdag 19u


Open P200 (Recreatieve competitie)        Min. 500ptn - Max. 900ptn                                 Zaterdag 14u


Open P300 (Recreatieve competitie)        Min. 900ptn - Max. 1300ptn                                Zaterdag 10u


Open P400 (Medium competitie)              Min. 1300ptn - Max. 1700ptn                               Zaterdag 17u


Open P700 (Gevorderde competitie)         Min. 2200ptn - Max. 3100ptn                              Zaterdag 17u


Dames P50 (Instapcompetitie)                 Min. 200ptn - Max. 250ptn                                   Zondag 10u


Dames P100 (Beginnende competitie)     Min. 250ptn - Max. 500ptn                                   Zondag 14u


Dames P200 (Recreatieve competitie)     Min. 500ptn - Max. 900ptn                                  Zondag 10u


Dames P300 (Medium competitie)           Min. 900ptn - Max. 1300ptn                                 Zondag 14u


Dames P400 (Gevorderde competitie)     Min. 1300ptn - Max. 1700ptn                                Zondag 10u

 

In welke reeks hoort mijn team thuis?

Een ontmoeting tijdens de voorjaarsinterclub bestaat uit 6 wedstrijden. Elke wedstrijd is opgesplitst in drie rotaties. (Rotatie 1 = wedstrijd 1+2, Rotatie 2 = wedstrijd 3+4, Rotatie 3=wedstrijd 5+6). Per rotatie moet de som van de klassementen van de 4 opgestelde spelers binnen het minimale en maximale aantal punten liggen. (zie klassementsgrenzen in bovenstaande tabel)

In de open reeksen kunnen zowel dames als heren inschrijven. Daarbij is er geen minimum en maximum per geslacht  bepaald. De damesreeksen zijn uitsluitend voor vrouwen.

 

Welke datums moet ik blokkeren in mijn agenda?

De poulefase begint op vrijdag 14 april. Elke poule bestaat uit maximaal 6 ploegen. Daardoor zijn er maximaal 5 speelmomenten in deze fase van de interclub. De laatste ontmoetingen van de poule worden afgewerkt op zondag 14 mei.

Een ontmoeting duurt ongeveer 3 uur wanneer er 2 terreinen per ontmoeting beschikbaar zijn op de club. Bij Arenal Grimbergen zal dat steeds het geval zijn.

Op clubs waar er slechts 3 terreinen beschikbaar zijn voor twee ontmoetingen, kan een ontmoeting 4 uur duren. Er is een vast speelmoment per reeks. (zie bovenstaande tabel) Clubs kunnen daarvan afwijken door bijvoorbeeld een beperkte terreincapaciteit. Meer info hierover vind je op de website van Tennis Vlaanderen.

In de meeste categorieën speel je per wedstrijd 1 winnende set tot 9. Bij 8-8 beslist een tiebreak tot 7 over winst. In de hoogste reeksen (P500 Dames, P700 Open en P1000 Open) worden twee winnende sets tot 6 gespeeld met mogelijk een supertiebreak tot 10.

De teams die eerste en tweede eindigen in hun poule gaan door naar de eindronde. Die start op vrijdag 19 mei. Het speelmoment van de poulefase blijft behouden. In de eindronde geldt een knock-outsysteem.

Van 23 tot 25 juni nemen de beste teams uit Vlaanderen het tegen elkaar op.

 

Een team samenstellen

Een interclubteam bestaat uit minstens 6 spelers. Zo is er back-up bij ziekte, blessure of andere omstandigheden. Bij elke ontmoeting heb je minimaal 4 spelers nodig. Je kan per ontmoeting maximaal 8 spelers opstellen. Een team duidt een kapitein aan.

Heb je nog geen team gevonden of zoek je nog een speler om je team compleet te maken? Lanceer dan een oproep in één van onze WhatsApp-groepen. 

OPGELET! Je kan slechts bij één club interclub padel spelen. Speelde je in het najaar interclub bij een andere club? Geen probleem, dit voorjaar ben je meer dan welkom in één van onze teams. Je mag interclub padel spelen voor Arenal Grimbergen en interclub tennis op een andere club spelen. Het is toegestaan om je in te schrijven in meerdere teams, op voorwaarde dat ze aantreden in verschillende afdelingen. Houd daarbij wel rekening met de speelmomenten.

 

Enkele voorwaarden

Om deel te nemen aan de interclub moet een speler in 2023, voor de start van de poulefase, credits voor minstens 100 euro aangekocht hebben bij Arenal Grimbergen. In ruil sluiten wij jou gratis aan bij Tennis Vlaanderen voor 2023. Zo ben je onder meer verzekerd tijdens het padellen. Uiteraard stellen wij onze terreinen ter beschikking voor de thuiswedstrijden. Na elke thuisontmoeting bieden wij gratis hapjes aan in onze bar. Tot slot ondersteunen we de kapitein en het team bij het administratieve luik.

 

Wij zijn er klaar voor!

Heb je een team gevormd en ben jij uitgeroepen tot kapitein? Vul dan het INSCHRIJVINGSFORMULIER in voor zaterdag 28 januari. De plaatsen zijn beperkt. Wees er dus snel bij!

Nog vragen? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag op DE WEBSITE VAN TENNIS VLAANDEREN. Geen antwoord gevonden? Stuur dan een mailtje naar [email protected].